(Onder)Wijs met dieren: Alternatieven levende dieren

In het MBO-diergerelateerd onderwijs worden dieren voornamelijk gebruikt voor hanteren en verzorgen. Daarnaast worden ook verschillende alternatieven ingezet om dieren te vervangen tijdens de lessen, vooral bij de opleiding paraveterinair waar handelingen worden geleerd die anders onder een dierproef vallen, zoals bloedprikken.

In deze video laten facilitair beheerder Jos Broekman en dierbeheerder Nick Suiker van MBO Helicon in Den Bosch voorbeelden zien van alternatieven zoals dier- en orgaan modellen en knuffeldieren. Ook geven ze een doorkijkje in de alternatieven voor de toekomst, zoals 3D toepassingen.

Meer weten? zie de basiscursus dierenwelzijn (MBO niveau 3 en 4) op het Dierenwelzijnsweb: https://wiki.groenkennisnet.nl/site/cursus-dierenwelzijn

De cursus behandelt de onderwerpen gedrag, gezondheid, huisvesting, voeding en ethiek. Aan de hand van praktische voorbeelden, dilemma’s en casussen leer je na te denken over dierenwelzijn. Aan het eind van elk blok vind je een diagnostische toets.

#dierenwelzijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.