SPRINGEN deze konijnen TOUWTJE? // Tjits Vlog #97

SPRINGEN deze konijnen TOUWTJE? // Tjits Vlog #97

Tjits hat hjoed de toutsjes goed yn hannen. En dat is neat foar Sake, hy makket leaver in wetterfal. En dêrnei sjogge we noch efkes by de lytse knyntsjes…sa leaf. SPRINGEN deze konijnen TOUWTJE? // Tjits Vlog #97

Tsjil App:
Android: https://play.google.com/store/apps/de…​
IOS : https://apps.apple.com/nl/app/omrop-f…​

Socials:
Instagram: https://www.instagram.com/tjitstiffany/​
Facebook: https://www.facebook.com/TjitsFloch​

Tsjil:
YouTube: https://www.youtube.com/c/Tsjil​
Site: https://tsjil.omropfryslan.nl/​

Taalplan Frysk: https://taalplan.frl/​

#omropfryslan​ #tjits​ #familie

Naar den haag

Naar den haag

1. Inleiding

Ik houd mijn spreekbeurt over konijnen, want ik vind het hele lieve dieren. Konijnen zijn hele lieve dieren en ze bijten bijna nooit. Daarom is het een gezellig huisdier. Maar het vraagt veel verantwoordelijkheid.

2. Geschiedenis

Er is een lange geschiedenis van het konijn. Ik ga daar een stukje van vertellen. Het eerste volk dat konijnen ving, waren de Romeinen. Zij vonden het vlees erg lekker, en de vacht konden ze gebruiken om kleding van te maken. Na de Romeinen hielden de franse kloosterlingen de konijnen in gevangenschap. De ‘gewone mensen’ (de wat armere mensen) gingen ook konijnen houden. Het vlees werd gegeten en van de vacht maakten ze bontjassen. Tijdens de oorlogen werden konijnen veel gefokt, omdat konijnen weinig plaats innamen en goedkoop aten. Zo hadden de mensen toch nog vlees in de oorlog. Tot het jaar 1850 werden konijnen alleen gefokt en gehouden om hun vlees en hun vacht voor de bontjassen. Ze werden nog niet voor de lol gehouden. Pas na de tweede wereldoorlog (vanaf het jaar 1945) werden konijnen als huisdier gehouden.

3. Wat moet je iedere dag voor je konijn doen?
•Iedere dag eten geven.
•Iedere dag zijn fles of waterbakje verschonen.
•Nieuw hooi,stro geven.
•En VOORAL aandacht geven.
•Kijken of je konijn gezond is.

4. Verzorging

Een konijn wast zichzelf erg veel. Een konijn zelf kan geen nagels laten slijten, dus kun je ze knippen. Dat kun je bij de dierenarts laten doen, maar wij doen het zelf. De tanden van een konijn groeien het hele jaar door. Dus moet je er voor zorgen dat het konijn iets heeft om aan te knagen (een knaagblok). Als de vacht van een konijn niet glad is en niet zacht, dan is hij/zij niet gezond. Het meest wast een konijn zijn/haar gezicht, en het grappigste is als ze hun oren wassen. Als ze hun achterpoten wassen dan strekken ze die helemaal lang uit.

5. Hok

Als je een konijn hebt dan zetten de meeste mensen hem in een hok. Maar konijnen moeten net als mensen ook beweging krijgen. Je kunt hem bijvoorbeeld binnen laten lopen, of een buitenren voor het konijn maken of kopen. Onze konijnen lopen af en toe los in de tuin. Als je een konijn een maand of twee in zijn hok laat zitten dan kan hij bijna niet meer lopen. Als je een konijn laat lopen gaat het soms van plezier sprongetjes maken. Het maakt niet uit in wat voor een hok je het konijn doet. Een konijn dat altijd al buiten heeft gestaan moet je niet opeens binnen zetten, want de temperatuur van binnen en buiten verschilt veel. Onze konijnen staan buiten in een groot hok.

6. Dierenarts

Een dierenarts helpt dieren gezond te houden en zieke dieren weer beter te maken. Hij kan je vertellen hoe je je konijn moet verzorgen, en heb je vragen over je huisdier, dan kan je dat altijd aan hem of zijn assistente vragen. De assistente helpt de dierenarts. Zij weet ook veel over konijnen. Als je konijn ziek is, geeft de dierenarts je een medicijn en vertelt wat je moet doen zodat je konijn weer beter wordt. Mijn konijn is ook eens erg ziek geweest, we dachten dat hij dood ging, maar gelukkig heeft de dierenarts hem weer helemaal beter gemaakt. We moeten mijn konijn goed in de gaten houden en vaak haar kontje wassen, anders wordt ze weer ziek.

7. Mijn konijn.
•Naam: Snuf
•Gewicht: 1,5 kilo
•Ras: dwerg
•Kleur: zwart
•Lengte: 30 cm
•Geslacht: vrouwtje, of voedster
•Bijzonderheid: haar ogen glinsteren
•Lievelingseten: Tarwe aartjes
•Geboren:mei 1997

8.Beroemde konijnen.
•Stampertje
•Bugs bunny
•Peter Rabbit

Hoe overtuig je je ouders dat slangen leuk zijn | Future-Morphs

Hoe overtuig je je ouders dat slangen leuk zijn | Future-Morphs

Als je jong bent en slangen wilt gaan houden, dan moet je soms eerst je ouders overtuigen. Kijk deze video alleen om tips te krijgen hoe ze over te halen, maar kijk hem ook zeker samen met je ouders, omdat ik laat zien dat slangen helemaal niet zo eng zijn 🙂

Groetjes,
Josua Hannink van Future-Morphs

Like en stuur me een bericht: http://facebook.com/FutureMorphs

Abonneer, like en comment: http://youtube.com/FutureMorphs

Volg en DM me: http://instagram.com/Future.Morphs

Steun me en krijg extras: http://patreon.com/FutureMorphs

Koop Future-Morphs kleding: http://teespring.com/stores/FutureMorphs

Mijn rap catalogus: http://soundcloud.com/FutureMorphs

Email me oldskool: info@future-morphs.com

Topsporters vermaken hun fans door te gamen

Topsporters vermaken hun fans door te gamen

Nu wedstrijden in volle stadions niet doorgaan, moeten ook topsporters thuis kijken hoe ze zich kunnen vermaken. Daar hebben een paar sporters iets op gevonden. Ze spelen online spellen en fans kunnen het live volgen via YouTube of Twitch.

De sporters doen het niet alleen voor de lol, maar ook zodat mensen binnen blijven. Zo racet Formule 1-coureur Max Verstappen online tegen andere coureurs. #corona #topsport #jeugdjournaal

Vragen, tips of ideeën? Stuur ons een e-mail op jeugdjournaal@nos.nl

Abonneer op ons kanaal: https://www.youtube.com/Jeugdjournaal

Meer NOS Jeugdjournaal? Je kunt ons ook vinden op:
Instagram: http://instagram.com/nosjeugdjournaal/
Site: http://www.jeugdjournaal.nl/
App: http://www.jeugdjournaal.nl/app

Konijnen buiten houden? Zo doe je dat!

Konijnen buiten houden? Zo doe je dat!

Konijnen zijn prima voorzien op een leven in de buitenlucht. Geef ze een comfortabel hok, een ruime ren om rond te huppelen, de juiste voeding en de nodige verrijking, en jouw tuin verandert in een-twee-drie in een heus konijnenparadijs! Onze Beestige konijnengedragsexpert Josine Warnier van De Nijnerij geeft je de nodige tips en tricks voor happy buitenkonijnen, het hele jaar rond.

Nog meer tips om je konijnen een gelukkig buitenleven te bieden, vind je hier: https://www.beestig.be/konijnen-buiten-houden-zo-doe-je-dat

Beestig is de ultieme verzamelplek voor inspirerende verhalen ván baasjes (en hun beestjes) vóór baasjes (en hun beestjes). Elk artikel en elke video, hoe klein of groot ook, wordt gecontroleerd door onze Beestig-experts.

___

VOLG BEESTIG OP ONZE SOCIALE MEDIA :
Facebook: https://www.facebook.com/Beestig.be
Instagram: https://www.instagram.com/beestig.be/