13 Comments

 1. Vanity Verdam

  WOUTER dit is geen haat ik wil je alleen helpen! Ik heb zo'n 35 jaar ervaring met konijnen en zou je graag wat tips willen geven. Ik hoop ook dat je dit leest en er iets meedoet.

  Tip 1: De konijnen hebben veel ruimte nodig! Dit is heel belangrijk voor een konijn want zo blijven ze goed in vorm en hebben ze genoeg speel ruimte. Ik weet niet of je de konijntjes kan optillen (Het liefts naga want die is het grootste). Als je de konijntjes kan optillen moet je ze aan de ene kant van het hok zetten en iemand anders moet aan de andere kant gaan zitten met iets lekkers. Zodra het konijn op je af komt lopen tel je de stapjes het konijn heeft minimaal 9 stapjes nodig en in de andere richting 6/8. 6 zodra het konijn 9+ stapjes heeft en 8 als het konijn 9- stapjes heeft! Verder moet ook een deel van de ren bedekt zijn (met een houten plaat of iets in die richting)! Ook moet je er voor zorgen dat de konijntjes het in de zomer niet te warm krijgen en in de winter niet te koud! En hoe doe je dat nou hier is de uitleg.
  Zomer: Zorg ik de zomer dat het hok/ren in de schaduw staan is dit niet zo? Zet een tafel (of iets in die richting) over de ren en pak een redelijk grote deken en maak die nat met KOUD water. Vervolgens leg je die over het hok heen. Verder kun je kijken of je konijnen van water houden neem een redelijk diepe deksel van iets waar je konijn LANGUIT in kan liggen (met de poten gestrekt dus) vul die ongeveer met 3/4 centimeter water. Werkt dit niet? leg die deksel dan vol met ijsblokjes daar kunnen ze aan knagen en is ook nog eens goed voor hun tandvlees!
  Winter: Het is mischien handig om een speciaal gordijn te kopen en die tegen de open plekken bij het hok aan te hangen. Verder moet je nog heel veel stro in het hok neerleggen en als ze er niet aan knagen een knuffel die je af en toe in de magenetron legt.

  Tip 2: De ondergrond. De ondergrond is ook redelijk belangrijk. Zorg dat niet je hele hok ondergond van steen is leg bijvoorbeeld een deken neer of maar er gras van lukt dit niet? Zorg er dan voor dat je je konijnen wekelijks checkt op Sore Hocks (zoek op bij google naar afbeeldingen).

  Tip 3: Verzorging. Ik zie dat jullie goed voor de konijnen zorgen maar ik heb wel een paar vraagjes. Knippen jullie de nageltjes zo ja hoevaak? En borstelen jullie de konijntjes zo ja hoevaak?

  Verder zien de konijnen er super goed uit! Ik weet dat niemand het leuk vind om tips te krijgen maar mischien is het toch handig.

  OJA dit is heel belangrijk! Het is een risico om de konijnen weer naar binnen te nemen het kan wel maar je loopt een risico. Van binnen naar buiten kan van buiten naar binnen liever niet.

  Verder nog vragen je kan ze altijd stellen!
  Mvg, Vanity

Have something to say?

(No worries, we will keep your email safe! Also, make sure you fill in email and name fields before posting a comment.)

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.